כלכלה, עסקים- פורטל אקונומיסט
 
 
 
 
 
 
מיסוי

זכאות לקבלת דרכון רומני

22/08/2010

כל פרט אשר נושא אזרחות רומנית זכאי לקבל דרכון רומני. בהתאם לחוק הרומני, ניתן לרכוש זכאות רומנית נרכשת בדרכים הבאות:

1.לידה-

א. האפשרות  הראשונה הינה לידה ברומניה כאשר שני ההורים הינם אזרחים.

ב. לידה ברומניה כאשר רק הורה אחד הוא אזרח.

ג. לידה מחוץ לרומניה כאשר לפחות אחד ההורים הוא אזרח המדינה.

ד.כל ילד אשר נמצא בטרטוריה של המדינה והוריו אינם ידועים נחשב לאזרח כל עוד לא הוכח אחרת.

2. אימוץ-

א.באם מדובר בקטין ששני הוריו הינם אזרחים, האזרחות נרכשת מכוח אימוץ.

ב.באם מדובר בבגיר ששני הוריו הינם אזרחים דרושה הסכמתו.

ג.באם מדובר בקטין ורק אחד ההורים הוא אזרח אזרחותו של הילד תקבע בהתאם להסכם משותף בין ההורים.

ד.בהעדרה של הסכמה יהיה זה בית המשפט אשר הוסמך לטפל באימוץ, לקבוע את אזרחות הילד תוך התחשבות באינטרסים של הילד.

*באם מלאו לילד 14 שנה, דרושה הסכמתו.

ה. באם האימוץ מבוצע ע"י הורה מאמץ אחד, רוכש הילד את אזרחותו של ההורה.

ו. במקרה של ביטול האימוץ והילד הוא מתחת לגיל 18 והוא אזרח של מדינה אחרת או עזב את הארץ במטרה להתגורר במדינה אחרת , אזרחותו תבוטל כאילו מעולם לא ניתנה.

3. בהתאם לבקשה ובכפוף לתנאים הקבועים בחוק-

א. בקשה אשר מוגשת ע"י מי שנולד ברומניה וע"י צאצאיו-מי שהיה אזרח ואיבד את אזרחותו יכול להגיש בקשה לאזרחות עבורו, עבור ילדיו ועבור נכדיו.

במקרה זה המבקש רשאי להחזיק באזרחותו הזרה והוא אינו חייב להעביר את מרכז חייו לרומניה.

ב. בקשה אשר מוגשת ע"י אזרח רומני לשעבר  אשר נולד ברומניה ואזרחותו נלקחה ממנו ללא סיבה מוצדקת ובניגוד לרצונו רשאי להגיש בקשה לאזרחות עבורו, עבור ילדיו, עבור נכדיו ועבור נינו.

גם במקרה זה המבקש אינו חייב לוותר על אזרחותו הזרה או להעתיק את מקום מגוריו לרומניה.

*לאישורה של בקשה כלפי צאצא אחד אין כל השלכה הנוגעת לקביעת הלאום של צאצא אחר.

ג.בקשה אשר מוגשת ע"י מי שלא היה אזרח. במצב זה יש למלא אחר מספר תנאים:

א. תנאים הנוגעים למגורים ברומניה:

*באם המבקש נולד וגדל בטריטוריה של רומניה.

*באם המבקש לא נולד ברומניה אך גדל שם לפחות שמונה שנים.

*באם המבקש לא נולד ברומניה אבל נישא לאזרח רומני והוא גר איתו ברומניה לפחות חמש שנים.

ב.הוכח כי בהתנהגותו וגישתו המבקש נאמן למדינה והוא אינו עוסק בפעילות פלילית או בפעילות שמסכנת את הציבור או המדינה.

*על המבקש להצהיר שגם בעבר לא עסק בפעילות שכזו.

ג. למבקש מלאו 18

ד.על המבקש להוכיח כי יש לו אמצעים לקיים אורך חיים הולם ברומניה.

ה. למבקש יש "מעמד ראוי" והוא לא הורשע ברומניה או במדינה אחרת בעברה אשר תגרום לו להיות לא ראוי לקבלת אזרחות רומנית.

ו. המבקש דובר רומנית ויש לו ידע בסיסי בתרבות הרומנית כך שיוכל להשתלב בחברה.

ז. המבקש יודע את החוקה וההמנון הרומני.

ניתן לקצץ במחצית את פרקי הזמן המצויינים בסעיף א' בהתקיים התנאים הבאים:

א.המבקש הוא בעל אישיות בינ"ל מוכרת.

ב.המבקש הוא בעל אזרחות במדינה אשר חברה באיחוד האירופי.

ג.המבקש הוא פליט שקיבל מקלט מדיני.

ד.המבקש השקיע ברומניה מליון יורו.

*באם המבקש יבלה בשנה אחת זמן מצטבר שעולה על 6 חודשים במהלך תקופת בקשתו, שנה זו לא תחשב בספרת השנים הנדרשת ע"מ לקבל זכאות.

*קטין שתרם מלאו לו 18 והוריו אינם אזרחים, יהיה זכאי לקבל אזרחות ביחד עם הוריו.

*בקשה לקבלת אזרחות או אזרחות מחדש תוגש בשפה הרומנית ותוגש לועדת האזרחות.

על הבקשה להיות מוגשת באופן אישי או במקרים מוצדקים בלבד ע"י עורך דין לאחר שניתן לו ייפוי כח.

הבקשה תוגש למשרדים הראשיים של בית המשפט לענייני אזרחות מלווה במסמכים אשר מאשרים את התקיימותם של התנאים לעיל.

*את הבקשה ניתן להגיש גם דרך הנציגויות הדיפלומטיות של רומניה בחו"ל.

שאלות לגבי המאמר ניתן להעביר לעורך דין אלי דורון משרד עורכי דין - דורון, טיקוצקי, עמיר

הדפסשלח לחברהוסף תגובה  הדלק בהZרקור

אודות אקונומיסט

חדשות כלכלה

פורומים כלכלה

מאמרים כלכלה

לינקים נבחרים

מי אנחנו

כלכלה

הנהלת חשבונות

כלכלת משפחה

לימודי שוק ההון

חברי המערכת

שוק ההון

שירותי מחשוב

כלכלה

מחשבונים

פרסמו אצלנו

נדל"ן

דיני מקרקעין

שוק ההון

מידע פיננסי

תקנון האתר

פרסום ומדיה

משכנתא

פנסיה

רוטנברג עו"ד גירושין 

צור קשר

ספורט ובריאות

פנסיה

יזמות

עסקים קטנים

RSS

טכנולוגיה

ייעוץ מס

משכנתאות

פורקס

       
       

חדשות כלכלה, עסקים , שוק ההון, משכנתא אקונומיסט.

דרונט בניית אתרים
© כל הזכויות שמורות לפורטל כלכלה, עסקים אקונומיסט בע"מ.